Kärlekstävling: Bidrag 1

Har du någonsin känt så där för en person, så där som Arwen känner för Aragon och sådär som Frodo känner för Sam? Har du känt sådär starkt för någon så att du skulle kunna avstå en evighet bara för att få spendera en livstid med en person? 

Du vet inte ens var känslorna kom ifrån, om de kom från de djupa grottorna i Mordor eller om de kom från de ljusa livliga skogarna i Vattnadal. Oavsett så är du så glad över att du har hen i ditt liv nu. Du förstod inte hur man kunde känna så pass starka känslor för en person som man inte känt längre än några månader. Du kunde inte begripa hur man genuint och äkta faktiskt kunde älska någon under sin gymnasietid eller till och med ännu tidigare. Trångsynt som du var, förstod du inte hur stor roll en enda person faktiskt kan spela i ens liv. 

Du har ingen aning om hur, när, varför eller vid vilken tidpunkt du föll för hen men det gjorde du, och du föll hårt. Varje gång du ser hen får du den där kittlande känslan i magen och vid ett enda ögonkast av blåa underbara försvinner vart enda tecken av oro i kroppen. Hen är den personen som du vill ta sällskap med genom Midgård till Mordors fasansfulla avgrunder. Hen är som Gandalf den grå i Moria, personen som väljer dig framför sig själv. En person som väljer att själv falla och nå botten bara för att du ska hållas över ytan och kunna fortsätta framåt. Hen är din personliga Mithril som tar vart enda slag och som frigör dig från allt de onda som försöker nå ditt inre.  

Hen är Gollums eviga och tidlösa kärlek till den allsmäktiga ringen. Men hen är även din Mellon, den personen som du vill spendera resten av ditt liv med, som Aragon för Arwen.  Du skulle hålla ringen för hen och du skulle ge hen the Evenstar, ända tills den dagen då det är dags att resa mot Lórien.

Av: Paulina Larsson, H2

Kärlekstävling: Bidrag 2