KK tipsar: Bästa streamingsajterna

KK tipsar: Bästa streamingsajterna

Bästa streamingsajterna!

Har du någon gång, precis som jag, suttit och pressat din dator till max i jakt på en gratis, enkel och trimmad hemsida som täcker ditt filmbehov? Misströsta inte! Kattekuriren kommer nu med en guide för alla er som är vilse i ”streamingsajt”-träsket.

Swefilmer

Swefilmer är en av de mest välkända streamingsajterna i Sverige. Den har ett väl uppdaterat och rikt innehåll. På hemsidan kan du hitta allt från gamla godingar, som The notebook, till de lite nyare filmerna. Bildkvaliteten lever sitt eget liv på swefilmer och varierar beroende på film. Dessutom har filmerna på swefilmer svensk undertext. Genom att undertexterna är skrivna av mestadels okvalificerade användare, kan texttyperna delas in i tre kategorier.

1.       Bra

2.       Underliga; Vissa meningar är aningen förvirrande och överensstämmer ibland inte med filmens tal.

3.       Facepalm; Textaren har förstått textens innehåll, men blir aningen exalterad när hen ska visa sina engelska kunskaper. Ex. ersätts namnet Mags till ”tidningar” i the Hunger games och repliken ”jag ska bara avdomna dg lite, okej?” frustrerar Grey’s anatomy-fantaster.

Å andra sidan väger swefilmers enkla format upp för de flesta nackdelarna. På många streamingsajter måste man nämligen hålla på och leta sig fram i det oändliga innan man får upp rätt film, till skillnad från på swefilmer.

En del videor på swefilmer kräver inloggning, men registreringen går fort och utsätter en inte för luriga kostnader.

Dreamfilm

Dreamfilm har ett liknande koncept som swefilmer. En skillnad dem emellan är samtidigt att dreamfilm anses ha bättre bildkvalité och är bättre uppdaterad. Olyckligtvis har alla ting - förutom choklad - en baksida. I dreamfilms fall är det att filmerna ibland inte går att starta. Personligen skulle jag rekommendera att du först kollar in dreamfilm. Om du är bland de som sidan inte fungerar för; spana in swefilmer.

Youtube on fire

Kvittar det för dig om din film har undertexter eller ej? I så fall är youtube on fire ett bra val. Denna sida har alla de senaste filmerna och dessutom filmer som ännu inte är ute i Sverige. Bildkvalitén varierar, men är i de flesta fallen riktigt bra. Ett litet minus är alla reklamer som poppar upp innan du hunnit fram till din film. Är du van vid swefilmers annonser är youtube on fire däremot inga problem.

Sweflix

Sweflix är en sida med förmåner som t.ex. HD-kvalitet, svenska undertexter och snygg layout på hemsidan. För att fixa en perfekt streamingsida är det samtidigt viktigt att, precis som med en påse popcorn, inte våga för mycket. Skaparna av sweflix har nämligen ett inloggningskrav och skrämmer iväg många användare under registreringen. Anledningen är att man behöver skriva upp såväl kreditkortsnummer som postnummer. Hemsidan försäkrar att inga avgifter ska uppkomma. Trots deras försäkring, känns det aningen osäkert. Ingen vill - som likhet – ha brända popcorn, så då håller man sig hellre på för kort mikrotid. Således väljer många att avbryta sin registrering när det börjar hetta till.

Primewire

På primewire söker du enkelt upp den film du letar efter. Därefter skickas du vidare till en lista med webbsidor där filmen kan ses. I listan står betyg och antalet visningar, vilket gör att du lättare kan skapa dig en uppfattning om vilken länk du borde klicka på. Bildkvalitén beror helt och hållet på länk.

Ett minus med primewire är de otaliga annonserna som alltjämt poppar upp och ger den lättirriterade användaren uttrycket av en uppretad och fnysande tjur. Lyckas man däremot behålla tålamodet uppe, så är primewires innehåll annars mycket bra.

 

Ps. Har du ett rykande hett tips på hemsidor av denna typ? Tveka inte att höra av dig till KK via fb, brev eller kommentarsfältet. På så sätt kan vi uppdatera och skapa världens - eller tja, i alla fall Kattes – bästa streaminglista! 

KK tipsar: Bästa godiset i Lund

KK tipsar: Bästa godiset i Lund