"Placera inte män i fack"

Efter den internationella kvinnodagen har åsikterna haglat över sociala medier.

Photocred: http://www.employees-lawyer.com/practice-areas/sexual-harassment/

Photocred: http://www.employees-lawyer.com/practice-areas/sexual-harassment/

Ända sedan det på nyårsnatten i Köln uppmärksammades att flertalet kvinnor blivit utsatta för sexuella trakasserier och övergrepp har allt fler börjat diskutera hur kvinnor inte respekteras i andra kulturer.

- Det är grupper av utländska män som omringar och ofredar kvinnor, sade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

En del håller med Jimmie och menar att det ökade antalet övergrepp beror på att andra kulturer inte klarar av att anpassa sig till det svenska samhället, där "vi minsann respekterar våra kvinnor".

Däremot kan jag inte låta bli att småskratta lite åt dig, kära SD-are, som öppet skriver om ditt stöd för partiet på sociala medier. Jag antar att jag borde bli stolt över dig när du skriver att "kvinnor måste få leva i ett tryggt land". Men det är tyvärr väldigt svårt att beundra detta när du en gång tidigare tog mig på rumpan på en fest och gav mig ett hånflin när jag vände mig om. Du bryr dig inte alls om att respektera kvinnor, för egentligen handlar det bara om att ställa en grupp mot en annan, eller hur? För om det där var ett exempel på "den svenska kulturen" måste jag tyvärr säga att jag är besviken på dig. 

Men vet du vad? Till skillnad från dig tänker jag inte skylla en hel grupp (män) för din idioti. Jag vill bara påpeka att det aldrig har varit en bra idé att kasta sten i glashus. Det finns svenska män som trakasserar kvinnor, likväl som det finns utländska. Och jag föreslår att du och alla andra börjar med att se över er egen kvinnosyn innan ni kritiserar andras.

Tack på förhand!

Skribent: Anonym katteelev

Mindfulness - fri från stress?

Twistad kvinnodag